Kodin turvajärjestelmä antaa mielenrauhaa

Oman kodin pitäisi olla jokaiselle turvallisin kuviteltavissa oleva paikka. Miten ihanaa onkaan tulla päivän päätteeksi kotiin, sulkea ovi perässään ja heittäytyä lepäämään ja rentoutumaan omassa turvapaikassaan. Oman kodin rauha ja turvallisuus saattavat tuntua jopa itsestäänselvyyksiltä, joiden rikkoutumista ei osaa kuvitella, eikä sellaiseen välttämättä tule mieleenkään varautua. Ikävä kyllä on kuitenkin olemassa ihmisiä, joille toisten ihmisten kotirauha, saati lainkuuliaisuus eivät merkitse mitään, ja niinpä nykypäivänä jokaisen tulisi vähintään vakavasti harkita oman kotinsa ja omaisuutensa suojaamista jonkinlaisella turva- tai hälytysjärjestelmällä. Etenkin omakotitaloissa asuvien kohdalla asuntomurron uhka on todellinen, mutta toisaalta kutsumattomia vieraita käy yhtä lailla rivi- ja kerrostaloissa etenkin loma-aikoina.

Lainan avulla turvalliseen tulevaisuuteen

Mikäli omaan turvallisuuteen sijoittaminen tuntuu liian kalliilta, voi esimerkiksi nykyään hyvin suosittu lainojen yhdistäminen pienentää kuukausimenoja sen verran, että hälytysjärjestelmä on mahdollista hankkia. Kenties sinulla on jo nyt muutamia pienempiä lainoja, joista kaikista maksat kuukausittain lyhennysten lisäksi korkoja ja kuluja. Laske ensin, minkä verran kotiisi sopiva turvajärjestelmä maksaa. Jos se on lähellä käytettävissä olevaa budjettiasi, saatat säästää vanhojen lainojen yhdistelyllä sen verran, että sinulla on jo varaa tehdä hankinta. Muussa tapauksessa voit ottaa uuden lainan turvajärjestelmän rahoittamiseen. Sijoitus saattaa tuntua suurelta, mutta kodin ja perheen turvallisuutta ei voi mitata rahalla. Mahdollinen uusi laina kannattaa kuitenkin yhdistellä vanhojen kanssa.

Uuden lainan ottaminen ei ehkä ensin tunnu houkuttelevalta ajatukselta, mutta yhdistelylainan ansiosta kulut eivät kasaannu, vaan lyhennät kuukausittain aivan kuin sinulla olisi alkujaankin ollut vain yksi laina. Ja jos voit ottaa lainan kotisi hankintaan, miksi et voisi ottaa lainaa myös sen turvaamiseksi?

Asuntomurto on traumaattinen ja raskas kokemus

Asuntomurron riskiä on kokemattoman helppo vähätellä, ja jotkut ajattelevatkin säästävänsä jättämällä kalliina pitämänsä turvajärjestelmän hankkimatta ja luottavat kotivakuutuksen mitätöivän mahdollisen rikoksen seuraukset. Asuntomurron kokeneet ihmiset sen sijaan ovat oppineet vaikeimman kautta, että tuollainen ”säästäminen” on varsinaista uhkapeliä. Lainan ottaminen kodin turvaamiseksi taas on harkittu teko, ja vahingon välttäminen voittaa aina vahingosta selviämisen.

Asuntomurron uhriksi joutuneet kohtaavat yllättävän suuren trauman. Omaan kotiin tunkeutuneet varkaat sotkevat, rikkovat ja vievät kaiken vähänkään arvokkaan, ja heidän jäljiltään koti tuntuu häväistyltä ja oma perusturvallisuuden tunne järkkyneeltä. Moni kärsiikin jälkeenpäin esimerkiksi erilaisista peloista, univaikeuksista ja traumaperäisistä stressioireista. Kotona voi olla vaikea rentoutua ja rauhoittua, ja tapahtumat pyörivät pitkään mielessä ahdistavina ja pelottavina. Jos pahin tapahtuu ja kodin perusturvallisuus on menetetty, ainoa keino ilmapiirin korjaamiseen voi joskus olla koko ympäristön vaihtaminen muuttamalla uuteen taloon. Tästä koituvat kustannukset ovat moninkertaiset verrattuna turvajärjestelmän hankintaan ja lainan takaisinmaksuun.

Kunnollinen hälytysjärjestelmä suojaa kotia ja asukasta

Nykyaikaiset hälytysjärjestelmät ovat välittömässä yhteydessä vartiointiliikkeeseen, ja näin hälyttimen lauetessa vartija voi olla kohteessa jopa vain muutamien minuuttien kuluessa. Asukkaan on myös mahdollista seurata järjestelmää etänä älylaitteen välityksellä, ja netin kautta myös kotiin tai ainakin kotiovelle asennetut valvontakamerat kertovat poissa kotoa olevalle asukkaalle kaiken olevan kunnossa. Kodin murtosuojaus- ja hälytysjärjestelmä antaa myös turvaa perheeseen mahdollisesti kuuluville kouluikäisille lapsille, jotka joskus saattavat joutua olemaan yksin kotona hieman myöhempäänkin vanhempien ollessa pitempään töissä tai muissa menoissa. Hälytysjärjestelmän ansiosta lapsilla on turvallinen olo, ja aikuisilla on mielenrauha keskittyä siihen, mitä ovat tekemässä.