Nopeat ruokavinkit tietotyön ammattilaiselle

Teknologian ja tietotekniikan parissa työskentely on äärimmäisen kiinnostavaa mutta valitettavasti myös pitkälti istumatyötä, joka ei tee hyvää terveydelle. Siksi tämän alan töitä tekevänä on tärkeää pitää huolta siitä, että keho saa tarpeellisen määrän unta, liikettä ja ruokaa, jotta aivot jaksavat pysyä aktiivisena ja ratkoa erilaisia pulmia. Tässä postauksessa annamme vinkkejä täydelliseen ruokavalioon sinulle, joka istut pitkää päivää päätteen äärellä.

Ensimmäinen vinkki tuntuu yksinkertaiselta mutta toimii paremmin kuin hyvin: pidä huolta säännöllisistä ruoka-ajoista, jotta verensokeri ei pääse laskemaan. Matala verensokeri heikentää työtehoa ja aiheuttaa turhia virhepäätelmiä ja -laskelmia, jotka hidastavat työntekoa. Siksi kannattaa syödä säännöllisin väliajoin terveellisiä välipaloja ja monipuolisia aterioita.

Toinen vinkki liittyy ajankäyttöön: pidä ruoanlaitto yksinkertaisena ja helppona, jotta se ei vielä paljon aikaa työpäivästäsi. Kun ruuat suunnittelee etukäteen ja pitää huolta siitä, että jääkaapista löytyy aina perusainekset ruokiin on paljon helpompi valmistaa terveellisiä aterioita päivän aikana. Laadukkaat paistinpannut, pinnoitetut kattilat ja muut ruuanlaittoa nopeuttavat välineet ovat avainasemassa silloin, kun valmistat ruokia nopeasti ja tehokkaasti. Parhaat keittiövälineet löydät esimerkiksi https://www.makujakauppa.fi/ -verkkokaupasta.

Kolmas vinkki kannattaa ottaa huomioon silloin, kun kiire on kova. Monet ruuan kotiinkuljetuspalvelut toimivat nykyään ympäri Suomea ja niiden tarjonnasta löytyy lukuisia er ravintoloita. Kotiin ei tarvitse tilata pelkästään pitsaa, kebabia ja hampurilaisaterioita, vaan tilattua saa myös salaatteja, sushia ja muita kevyitä ruokalajeja.

Näiden vinkkien avulla löydät varmasti arkeen ja ruuanlaittoon uuden kulman, joka helpottaa työntekoasi ja työpäiviäsi. Kun keho on ravittu, myös mieli ja aivot toimivat paremmin ja tehokaammin!