Säästä rahaa ja ympäristöä aurinkokennoilla

Aurinkokennot ovat loistava tapa vähentää sähkökustannuksia ja hyvä askel kohti talon saamista omavaraisemmaksi.

Aurinkokennojärjestelmän hankkiminen ja asentaminen voi tuntua suurelta ja vaivalloiselta projektilta, joka vielä tietää korkeita kustannuksia, mutta nykypäivän tekniikalla ja moderneilla ratkaisuilla siitä on päinvastoin tullut melko yksinkertaista. Vaikeinta on usein valita, mihin järjestelmään ja ratkaisuun haluat sijoittaa, ja sitten varmistaa, että kaikki ehdot aurinkokennojesi kytkemiseen sähköverkkoon täyttyvät.

Aurinkokennojen asennuskustannukset voivat olla pelottavia, mutta niiden ei oikeastaan tarvitse olla ongelma ensinkään. Tosiasia on, että useimmat aurinkokennojärjestelmät maksavat itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa, ja netistä löytyy runsaasti hyviä lainaratkaisuja alkusijoituksen järjestämiseksi esimerkiksi sellaisilla sivuilla kuin LoanScouter.

Tässä annamme sinulle joitain yleisiä vinkkejä ja neuvoja siitä, miten siirrytään ajatuksesta tekoihin, kun kyse on aurinkoenergiaan panostamisesta.

Käytä kattoa, jos mahdollista

Onko sinulla katto, joka laskee etelään? Loistavaa! Sitten sinulla on täydellinen paikka aurinkopaneelien asentamiseen.

Jos katolla on lisäksi oikea kaltevuus, jonka tulisi olla pohjoisilla leveysasteilla 35 ja 45 asteen väliltä, sinulla lähes ihanteelliset olosuhteet katolle asennettaville aurinkopaneeleille.

Se, miten helppoa tai vaikeaa aurinkopaneelien asentaminen on, riippuu melkein täysin kattomateriaalista. Useimmille kattotyypeille on olemassa valmiita asennusjärjestelmiä, jotka vaativat minimaalisia toimenpiteitä eivätkä siksi aiheuta vesivuotoriskiä.

Jos sinulla on epätavallinen kattotyyppi, aurinkopaneelien asentaminen voi edellyttää suurempia toimenpiteitä ja ehkä sovellettuja tukirakennelmia, mutta melkein aina on mahdollista löytää hyvä ratkaisu.

Jopa litteät katot ja sellaiset, jotka eivät laske suoraan etelään, voivat sopia hyvin aurinkokennojen asentamiseen. Silloin tosin paneelit on ehkä käännettävä kulmaan siten, että ne eivät ole tasaisia ​​kattoa vasten. Tämä voi tietysti muuttaa talon ulkomuotoa, mutta se on lopulta alhainen hinta ilmaisesta sähköstä.

Jos katolla ei ole ensinkään mahdollista asentaa aurinkokennoja, sinun ei silti tarvitse vaipua epätoivoon. Moniin taloihin on hyvät mahdollisuudet asentaa aurinkokennot katon sijaan seinille, ja muussa tapauksessa sinulla on ehkä tontilla tilaa, jota voidaan käyttää tähän.

Lähes aina löytyy jokin ratkaisu.

Vertaa vaihtoehtoja ja tee laskelma

Kun olet tarkistanut tekniset edellytykset aurinkopaneelien asentamiselle, sinun on tehtävä laskelma kustannuksista ja pyytää tarjouksia muutamalta eri toimittajalta.

Älä odota voivasi korvata kaikkea sähkönkäyttöäsi aurinkoenergialla. Se johtaa suureen sähköylijäämän päivisin, jolloin et todennäköisesti ole kotona, ja päädyt tekemään tarpeettoman suuren investoinnin. On parempi yrittää kattaa vain osa energian tarpeesta. Sillä tavalla teet paremman sijoituksen etkä tuhlaa rahaa sellaiseen, mitä et tarvitse.