Kokoa itse oma pelitetokoneesi

Harkitsetko oman tietokoneen kokoamista pelitarkoitukseen? Siinä tapauksessa tämä artikkeli kannattaa lukea! Tietokoneen kasaaminen ei ole mahdoton prosessi, mutta tietoa aiheesta kannattaa hankkia, ennen kuin osia syöksyy ostamaan saati kasaamaan. Lue siis alkuun tämä tietopaketti ja tiedät kaiken pelitietokoneen kasaamisesta.

KANNETTAVA TIETOKONE VAI PÖYTÄTIETOKONE – KUMPI ON PELAAJAN YSTÄVÄ?

Jos tiedät pelaavasi vain yhdessä paikassa, on vastaus helppo: pöytätietokone. Silloin voit maksimoida pelimukavuuden esimerkiksi ergonomisella pelihiirellä ja pelinäppäimistöllä. Myös suuri näyttö mahdollistaa mukavan pelaamisen eikä rasita silmiä. Pöytäkoneita voi myös muunnella helpommin kuin läppäriä ja uusien osien hankkiminen ja asennus on helppoa.

Kannettava tietokone sopii liikkuville pelaajille. Jos tiedät peliasemasi vaihtavan paikkaa usein, kannattaa panostaa kannettavaan koneeseen. Tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi silloin, jos matkustat kahden kodin väliä tai esimerkiksi työhösi kuuluu paljon matkustelua. Silloin toimettomat tunnit esimerkiksi junassa tai asemilla voi käyttää kannettavan pelikoneen parissa. Peliläppäreissä on kuitenkin usein huono akun kesto ja ne ovat melko raskastekoisia ja vaikeita kantaa.

MIHIN PELIKONEEN HANKKIMISESSA ON HYVÄ KESKITTYÄ?

Näytönohjain on yksi tärkeimmistä pelikoneen ominaisuuksista. Mitä tehokkaampi se on, sitä paremmin ja kauniimmin pelit jaksavat pyöriä. Myös prosessorin on oltava tarpeeksi tehokas: alitehoinen prosessori ei jaksa pyörittää uusia, korkean grafiikan pelejä, jolloin pelikokemus ei toteudu.

Pelikonetta rakennettaessa kaikkeen ei tarvi panostaa rahallisesti. Esimerkiksi tietokonekotelon ulkoasu on asia, joka ei vaikuta muuhun kuin koneen visuaaliseen ulkomuotoon. Sen voi uusia sitten, kun koneen tärkeimmät elementit on kasassa ja kunnosa. Peliergonomia on tärkeää ja esimerkiksi rannetta tukevia pelihiiriä löydät https://www.veikonkone.fi/ verkkokaupasta.