Miten valita sopivat kuulokkeet?

Kuulokkeet on joka päivä käytössä oleva käyttöesine, jossa yhdistyy tyylikäs muotoilu ja teknologia. Erilaisia kuulokemalleja on tarjolla loputtomiin: kokojen, hintaluokkien, ominaisuuksia ja käytettävyyden suhteen löytyy variaatiota niin koko kuulokkeiden kentältä kuin merkkien sisältäkin. Tässä oppaassa kerromme sinulle, miten löydät juuri sinulle sopivat kuulokkeet. Kuulokkeiden etsinnässä kannattaa lähteä liikkeelle veikon kone -verkkokaupasta.

LANGATTOMAT VAI LANGALLISET KUULOKKEET?

Sekä langallisissa että langattomissa kuulokkeissa on etunsa. Langattomat soveltuvat erinomaisesti urheiluun, etenkin juoksemiseen ja ulkoilukäyttöön, sillä niiden kanssa ei tarvitse miettiä häiritsevää johtoa, joka johtaa musiikintoistolaitteeseen, esimerkiksi kännykkään. Kuulokkeet yhdistetään bluetooth-yhteydellä. Täysin langattomat kuulokkeet ovat erilliset korvanapit, jotka asetetaan tukevasti korvakäytävään. Suurin osa täysin langattomista kuulokkeista säilytetään latausboksissa, jossa ne lataavat akkujaan sillä välin, kun niitä ei käytetä.

Langalliset kuulokkeet yhdistetään soittimeen johdon avulla. Langalliset kuulokkeet eivät luonnollisesti vaadi latausta, vaan ne toimivat synkassa soittimen kanssa. Langalliset kuulokkeet ovat hyvät peli- tai työkäyttöön, sillä niiden äänenlaatu on vakaa ja luotettava eikä niiden akunkestosta tarvitse huolehtia. Tarkista ennen ostoa, että puhelimesi audioliitin on sama kuin kuulokkeissa.

MITÄ OMINAISUUKSIA TARVITSET?

Ominaisuudet ovat toinen kriteeri, joiden perusteella ostopäätöstä kannattaa miettiä. Jos tarvitset mikrofonia esimerkiksi puheluiden tai palaverien aikana, kannattaa panostaa laadukkaaseen mikrofoniin. On myös hyvä miettiä, millaiset kontrollinapit juuri sinun käyttöösi sopii: nappien avulla voit säädellä äänenvoimakkuutta, siirtyä kappaleesta toiseen ja vastata puheluun. Tämä on kätevä toiminto esimerkiksi lenkillä, kun kännykkää ei jaksa jatkuvasti kaivaa esiin. Vedenkestävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista silloin, kun kuulokkeet ovat käytössä esimerkiksi sateessa tai uidessa. Onkin tärkeää miettiä, mitkä ominaisuudet omassa käytössäsi ovat tärkeitä.