Älykaiutin on kuin ylimääräinen perheenjäsen

Erittäin kehittyneen ja monipuolisen älytekniikan saralla eletään mielenkiintoisia aikoja. Jatkuvasti eteenpäin menevän teknologian yhdistyessä ennakkoluulottomaan ideointiin ja konkreettiseen suunnitteluun on lopputuloksena yhä vallankumouksellisempia ja ällistyttävämpiä keksintöjä ja tuotteita. Vähitellen älyteknologia hivuttautuu luontevaksi osaksi jokapäiväistä elämäämme etenkin erilaisten kotiin ja asumiseen liittyvien keksintöjen myötä. Kun kodinkoneet, valaistus ja muut kodin eri järjestelmät ovat liitettyinä internetiin, ne voivat alkaa kommunikoida keskenään kuin elävät olennot, ja niiden keräämät ja tallentamat tiedot muodostavat saumattomia kokonaisuuksia, joiden avulla monet tavalliset arjen perustoiminnot muuttuvat ainakin osittain automaattisiksi. Niinpä laitteet ikään kuin sulautuvat osaksi kokonaisuutta, mikä voi vähitellen muokata pysyvästi sitä todellisuutta, jossa olemme tottuneet elämään.

Älykaiutin näyttelee kodissa suurta roolia

Yksi viime aikojen kiinnostavimmista tuoteuutuuksista kodin älytekniikan saralla on puheohjattava älykaiutin, joita on nykyään saatavilla jo useilta eri valmistajilta. Langaton kaiutin on kodin viihde-elektroniikan moniottelija, jonka avulla voi muun muassa kuunnella musiikkia, keskustella, esittää kysymyksiä ja saada vastauksia sekä soittaa puheluita. Kaiuttimen voi liittää kodin muuhun viihde-elektroniikkaan, jolloin sen avulla voi ohjata muiden laitteiden toimintoja. Kaiuttimen inhimillisin piirre lienee kyky tunnistaa perheen eri jäsenet ja tarjota automaattisesti heidän makunsa mukaista musiikkia tai muita toimintoja. Niinpä älykaiutin on ikään kuin ylimääräinen perheenjäsen, jonka ansiosta koti ei ole koskaan tyhjä, ja kotiin tullessa viihdettä, apua tai seuraa on heti helposti saatavilla. Kaiuttimissa on itsessään internet-yhteys, joten niiden kanssa jopa älypuhelin jää tarpeettomaksi. Jokainen voi hyödyntää älykaiutinta itselleen sopivimmalla tavalla, ja käyttöä värittävät voimakkaasti omat harrastukset ja oma tapa elää.

Kodissa voi olla myös useita älykaiuttimia, jotka yhteen pelatessaan luovat saumattoman kokonaisuuden, ja näin järjestelmä on toimintakykyinen riippumatta siitä, että asukkaat liikkuvat asunnon eri huoneissa. Siten älykaiutin todella sulautuu kodin olennaiseksi elementiksi, joka on itsestäänselvä ja vaivaton osa erittäin monia päivittäisiä toimintoja, ja vähitellen voi jopa herätä ihmetys siitä, miten koskaan onkaan voinut tulla toimeen ilman älykaiutinta. Elämä saa kokonaan uusia suuntia, ja ihmisille avautuu aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ilmentää omaa persoonallisuuttaan, kiinnostuksen kohteitaan ja harrastuksiaan.