Monelle etätyö on arkipäivää ja työn, sekä arjen viettäminen samassa tilassa alkaa pikkuhiljaa tuntumaan puuduttavalta. Onneksi kuitenkin on hyviä keinoja parantaa viihtyisyyttä ja parantaa työtehoa. Mahdollisuuksien mukaan kannattaakin harkita ainakin välillä työskentelyä muualla, kuin kotona. Tällöin esimerkiksi perhe ei haittaa työntekoa ja voit rauhassa keskittyä työskentelyyn.
Miten olisi etätyömatka?
Yksi kokeilemisen arvoinen idea on lähteä ”työmatkalle” hotelliin. Vaikka kyseessä olisi kodin lähistöllä sijaitseva hotelli, voi silti kyseessä olla virkistävä vaihtoehto normaaliin arkeen verrattuna.
Miltä kuulostaisi korkealaatuinen majoitus Helsingissä, valmiiksi katetun aamiaisen, pehmeän sängyn ja kiireettömyyden kera? Entä kiireetön viikko Lapissa, Revontulista ja koskemattomasta luonnosta nauttien? Hotellimajoitus tarjoaa varmasti hyvän vaihtoehdon ympäristön vaihdokseen, mahdollistaen työmotivaation ylläpitämisen ja ehkäisten näin oman kodin seinien päälle kaatumista.
Kysymällä etukäteen hotellit saattavat tarjota mahdollisuuksien mukaan halvempaa hintaa pidempiaikaiselle majoitukselle ja tätä kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää. Onhan se parempi vaihtoehto, kun hotellit eivät ihan ilmaisia ole. Kuitenkin tämä on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin puutua samassa tilassa, kun ei pääse minnekään.
Vai parantaako viihtyisyyttä kotona?
Jos kuitenkaan ei ole mahdollisuutta matkustaa, esimerkiksi perheenjäsenten tai lemmikkien takia, kannattaa miettiä, olisiko mahdollista esimerkiksi erottaa erillistä työtilaa kodin muista toiminnoista. Esimerkiksi autotalliin, tai ylimääräiseen huoneeseen voi rakentaa erillisen työpisteen, jonka avulla töiden tekeminen on erotettu erilliseen tilaan ja et välttämättä tunne olevasi kotona. Näin työt eivät välttämättä seuraa kokoajan mukana.
Työskentelyn lomassa, niin kotona, kuin mahdollisuuksien mukaan työpaikalla kannattaa harrastaa taukoliikuntaa, jonka avulla aktivoit itseäsi ja jopa parannat työtehoasi. Kannattaa siis pitää taukoja tasaisesti työpäivän välissä, vaikka tauot olisivat lyhyitäkin, sillä tutkimukset ovat osoittaneet pienienkin taukojen olevan tehokkaita auttamaan työtehon ja terveyden ylläpidossa.