Teknologia tuo koko ajan uusia laitteita ja teknologiaa markkinoille ja älykodit alkavat olla jo täysin arkipäivää. Tällainen älykäs teknologia on myös tulossa huonekaluihin ja pikkuhiljaa myös sohvat ja istuimet alkavat saada integroitua teknologiaa. Minkälaisia innovaatioita on jo markkinoilla ja mitä on vielä tulossa. Selvitämme tätä teknologian kehitystä huonekalujen osalta tässä artikkelissa.
Kännykän lataaminen on muuttunut langattomaksi ja latausasemia voi ostaa jo erikseen, minkä päälle kännykän voi asettaa latautumaan. Latausasemia on myös integroitu huonekaluihin ja saatavilla on myös huonekaluihin lisättäviä taskuja, joissa oman puhelimen voi helposti ladata täyteen. Nykypäivänä käytössä olevan teknologian integroiminen huonekaluihin ei ole mitenkään vaikeaa ja niihin voi tulevaisuudessa asentaa antureita, jotka monitoroivat vaikka istuimen käyttötunteja, joka taas antaa tietoa valmistajalle ja muille asiakkaille siitä, miten kauan huonekalua voi käyttää ennen kuin se on vaihtokunnossa.
Keittiöissä on ehkä ollut jo kauemmin teknologiaa käytössä ja monissa keittiöissä kaikki toimiikin lähes teknologian avulla. Keittiössä voidaan säätää huonekalujen toimintoja ja kodinkoneiden toimintoja vaikka äänellä tai puhelimen näytöltä. Teknologia auttaa ja myös suojaa käyttäjiä. Sen avulla voidaan varmistaa, että laitteet eivät jää turhaan päälle. Myös tulevaisuudessa on mahdollista, että teknologiaa käytetään yhä enemmän hyvinvoinnin parantamisessa. Esimerkiksi sängyn voi ohjelmoida mukautumaan käyttäjän nukkumis tyyliin. Kylkeä kääntäessä sänky voi säätää eri asentoon kuin selällään nukuttaessa, antaen näin käyttäjälle täydellisen unen.
Perinteiset matot eivät kuitenkaan ole katoamassa mihinkään vaan ne toimivat edelleen hyvinä mukavuuden tuojina ja vaikka äänieristeinä tai taideteoksina seinillä. On kuitenkin erittäin kiinnostavaa nähdä, minkälaisia keksintöjä huonekaluihin tulee kun teknologiaa integroidaan niihin yhä enemmän.