Digitalisaatio on pienentänyt maailmaa päätä huimaavasti

Kun vielä noin sata vuotta sitten tiedon kulku oli oikeasti hidasta ja lähes kaikki tieto kulki ihmisten mukana paikasta toiseen, digitalisaation tuoma muutos tähän on siis ollut valtava, niin valtava, että tuskin siihen aikaan eläneet ovat edes uskaltaneet kuvitella millaisen mahdollisuuden tulevaisuus tuo tullessaan.

Tiedon välitys on nopeutunut valtavasti ja tämän ansiosta käytännössä koko maailma on saavutettavissa pelkästään kotisohvalta käsin. Internet onkin tarjonnut lähes jokaiselle ihmiselle pääsyn valtavaan määrään tietoa ja palveluita, jonka ansiosta ihmiskunta on onnistunut kehittymään Internetin aikakaudella huomattavasti nopeampaan tahtiin, kuin ennen Internetin keksimistä.

Matkustaminen ja kohteiden löytäminen on helpottunut valtavasti

Aiemmin sekä kulkeminen että tieto erilaisista, kaukana olevista matkakohteista on ollut haastavasti tavoitettavissa. Teknologian kehittyminen onkin tuonut tähän uskomattoman muutoksen. Kun aiemmin on voinut joutua kulkemaan päiviä tai viikkoja, jopa kuukausia päästäkseen matkakohteeseensa, nykyään on mahdollista päästä jopa maailman toiselle puolella vuorokaudessa.

Myös tieto erilaisista kohteista ja niiden markkinointi on mullistunut huikeasti lyhyessä ajassa. Kun ennen kohteita markkinoitiin suullisen tiedon ja esimerkiksi sanomalehtien ja television avulla, on Internetin ansiosta sekä hotelli Helsingin keskustassa, että Napapiirillä tai vaikka toisessa maassa käytännössä samalla viivalla markkinoinnissa, hotellien varaamisessa ja asiakaspalveluun yhteyden saamisessa.

Internet yhdistää ihmisiä

Internetin tuomista mahdollisuuksista nykyään pidetään itsestäänselvänä kommunikointia. Se ei kuitenkaan aiemmin ollut näin helppoa ja yksinkertaista. Kun aiemmin halusit lähettää viestiä tuntemillesi ihmisille, oli jopa viikkoja matkaava kirje käytännössä oikeasti ainoa vaihtoehto. Tämän jälkeen päästiin sähkeistä kaukopuheluihin, jotka olivat kalliita. Internet onkin mahdollistanut edullisen kommunikoinnin maailman toisella puolella oleviin sukulaisiin ja ystäviin yksinkertaisesti, helposti ja edullisesti.