Irtiotto kotitoimistosta

Moni yrittäjä on viime aikoina joutunut työskentelemään kotoa käsin. Olemme joutuneet viettämään kotioloissa niin työ- kuin vapaa-aikamme. Monella on vaikeuksia luovia työn ja vapaa-ajan välillä, ja olemmekin huomanneet, että tämä näkyy yrittäjien jaksamisessa. Tässä blogipostauksessa jaamme vinkkejä siihen, kuinka parannat jaksamistasi siirtämällä kotitoimistosi uuteen ympäristöön.

Yksi suosituimmista tavoista poistua arjen ympyröistä on varata hotellihuone, ja siirtää toimisto aivan uusiin maisemiin. Niin sanotut “staycationit” ovat olleet todella suosittuja monen tietotyöläisen keskuudessa viimeisinä vuosina: läppäri kainaloon ja hotelliin! Miltä kuulostaisi ylellinen majoitus helsingissä aamiaisineen, kuntosaleineen ja kylpyammeineen? Jos kaipaat lisää hemmottelua, voit varata työpäivän päätteeksi spa-hoitoja.

Kahvilat tarjoavat usein hyviä mahdollisuuksia työskennellä etänä. Monelle kahvilan äänet, tuoksu ja yleinen tunnelma takaavat työrauhan, jota kotona ei saavuta. Etsi itsellesi rauhallinen nurkkaus ja juo vaikka työn ohessa kuppi tai pari kahvia. Pidä huolta, että löydät työpisteesi läheltä pistorasiaa, jotta kannettavan tietokoneesi akku ei pääse hyytymään kesken tärkeän palaverin. On myös kohteliasta ostaa jotakin kahvilasta, mikäli aiot istua siellä pidemmän aikaa.

Kirjastot ovat tunnelmallisia ja taatusti rauhallisia paikkoja vetäytyä työskentelemään. Ne mahdollistavat keskeytymättömän ja tehokkaan työnteon. Mikä parasta, kirjastot ovat täysin ilmaisia! Etsi kirjastosta tila, jossa on sallittua käyttää tietokonetta, etkä ahkeralla näpyttelylläsi häiritse muita. Työteon ohessa voit löytää mieluista luettavaa myös vapaa-ajalle: uusimmat, jännittävät dekkarit siirtävät ajatukset yritysmaailman tuolle puolen.

Toivottavasti vinkkimme auttavat sinua löytämään uudenlaisia paikkoja tehdä työtä etänä. Muista ottaa mukaan eväiksi vaikkapa banaani ja pähkinöitä – äläkä unohda nesteytystä! Vesipullo on aina hyvä olla mukana. Näiden neuvojen avulla saat taatusti vaihtelua työpäivääsi!