Suomi on tekniikan edelläkävijä

Suomi on varsin lyhyessä ajassa, historiamme aikana onnistunut kehittymään varsin modernin teknologian maaksi. Tämä näkyy varsinkin erilaisten julkisten palveluiden ja rakennusten toiminnoissa ja toiminnallisuuksissa. Varsin moni yritys tarjoaa palveluitaan Internetissä, että erilaisten sovellusten avulla. Onkin hämmästyttävää, miten nykyään lähes kaiken voi hoitaa tietokoneen tai puhelimen välityksellä.
Teknologisen edistyksen lisäksi yritykset ja julkiset toimijat ovat ketteriä toimimaan ja uudistumaan. Onkin ilo huomata, miten majoitus Helsingissä onkin lähtökohtaisesti paljon modernimpi, kuin esimerkiksi Saksassa, tai Espanjassa, vaikka vielä muutama vuosikymmen sitten asia oli aivan päinvastoin. Suomessa käytettävyys ja laatu ovat kulkeneet pidemmän aikaa käsikädessä ja se on arvostettavaa.

Sovelluksia puhelin täynnä

Olet varmaan huomannut lähes jokaisen yrityksen tarjoavan jonkinlaista sovellusta, jonka voit ladata puhelimeesi? Sovellusten avulla yritykset saavatkin hyvin hallittua asiakasdataansa, mutta myös tuotettua käyttäjälle lisäarvoa esimerkiksi edullisen markkinointikanavan ja työkalun avulla. Sovelluksen avulla voidaan antaa asiakkaalle laajemmat palvelut, mutta itsepalveluperiaatteella. Näin yritys säästää paljon, mutta asiakas kokee saavansa parempaa palvelua. Näppärää eikö totta?
Sovelluksien kirjo onkin aivan valtava ja lähes jokaiseen kuviteltavissa olevaan asiaan on jo keksitty jonkinlainen sovellus. Sovellusten avulla onkin helppoa esimerkiksi tarkistaa bussien tai junien aikataulut ja ostaa niihin lippuja. Jotkut sovellukset mahdollistavat kulkuvälineen reaaliaikaisen seurannan, jolloinka oikean hetken lähteä pysäkille vastaan löytää helpommin, eikä aikaa kulu hukkaan odottamiseen.

Mihin tulevaisuus vie?

Teknologinen kehitys ei ole osittanut hiipumisen merkkejä, päinvastoin, teknologian kehitys tuntuu vain kiihtyvän ja onkin mielenkiintoista odottaa, mihin kaikkeen älylaitteet tulevaisuudessa, vielä elinaikanamme tulevat pystymään. Moni ennustus on mennyt täysin pieleen, mutta sen voinemme todeta, että Suomi tuskin jää kehityksessä jälkeen verrattuna muihin maihin.