Teknologia on mullistanut matkailun

Teknologian kehitys viime vuosina ja vuosikymmeninä on ollut päätähuimaavaa. Erilaiset teknologiset innovaatiot ovat muuttaneet maailmaa ja matkailua valtavasti. Kun aiemmin pelkkään paikasta toiseen siirtymiseen on voinut kulua aikaa viikkokaupalla, nykyään melkein minne tahansa maapallolla pääsee vuorokauden kuluessa.
Lentokoneet olivat aiemmin pelkkä unelma, josta tehtiin totta. Nykyään lentokoneet kuljettavat ihmisiä ja tavaroita nopeasti paikasta toiseen, jopa toiselle mantereelle asti. Lentokoneet ovatkin kehittyneet nopeammiksi, aerodynaamisemmiksi, energiatehokkaammiksi ja matkustusmukavuudeltaan paremmiksi huikeaa vauhtia. Lentoliikenne valitettavasti tuottaa ison osan kasvihuonepäästöistä, mutta tässäkin teknologia on tullut pelastamaan maailmaa. Vetyä tai muita vaihtoehtoisia energianlähteitä polttoaineenaan käyttäviä lentokoneita arvioidaan olevan taloudellisesti ja teknologisesti kannattavaa käyttää noin 10-15 vuoden kuluttua.

Majoitus on vain napin painalluksen takana

Nykyään, valtavan hotelli tarjonnan äärellä on yhtä helppoa hankkia majoitus Helsingissä, kuin Barcelonassa tai vaikka New Yorkissa. Kun ennen saattoi joutua soittamaan tai jopa laittamaan kirjeen varatakseen huoneen hotellista, enää ei tarvitse kuin käyttää älypuhelimen sovellusta, jotta voit valkata miljoonista erilaisista vaihtoehdoista mieleisesi.
Parhaimmillaan älypuhelinten ja sovellusten avulla on mahdollista vuokrata hotellihuone, lento-, tai junaliput, vuokra-auto, varaus ravintolaan tai muita lisäpalveluita ilman ihmiskontakteja. Älypuhelimet ovatkin muuttaneet majoittautumisen ja kulkemisen palveluita varsin radikaalisti, jopa osittain huomaamatta, kuinka kehitys on ottanut kertaluokan harppauksia lyhyessä ajassa. Aiemmin futuristisilta kuulostavat ominaisuudet ovat nykyään asioita, joiden oletetaan olevan vakiona.
Myös majoituksen laatu on noussut huomattavasti viime vuosikymmenien aikana. Hotellit kilpailevat asiakkaista ja Internet on mahdollistanut huoneiden tason ja hinnan vertailun laajalti. Näin teknologia itsessään on puskenut muitakin asioita kehittymään ja nostanut elintasoa valtavasti. Varsinkin turismista elävät maat ovat kokeneet muutoksen ja saaneet teknologian avulla valtavasti uusia turisteja.