Teknologia ruoanlaitossa

Nykytekniikka on myös tullut ruoanlaittoon ja monissa kodeissa on ruoanlaittovälineitä kaapit täynnä. On myös olemassa vanhaa tekniikka, joka ei vanhene. Kaikille ei varmasti ole tuttu keittiöväline nimeltään painekattila. Painekattila tai toiselta nimeltä painekeitin on väline, jonka avulla voi valmistaa ruokaa normaalia kattilaa nopeammin. Koko homma perustuu paineeseen ja sen lisäämään kiehumispisteeseen, jonka avulla ruoka kypsyy painekattilassa nopeammin. Mitä ruokia tällä kattilalla voi valmistaa? Kerromme sinulle muutamia ruokalajeja, joita on helppoa valmistaa painekattilan avulla.

Erityisen hyvin painekeittimessä valmistuu perinteinen hernekeitto, joka tehdään kuivatuista herneistä. Normaalilla kattilalla herneitä keitetään vähintään tunti mutta painekeittimellä ne valmistuvat 20 minuutissa. Keittimessä on myös hyötynä nesteiden säilyminen kattilassa. Paineistetusta kattilasta ei haihdu pois nestettä, joten keittoja ja liemiruokia valmistettaessa ei lientä tarvitse jatkaa ruoan valmistumisen aikana. Painekattilan avulla voi myös käyttää huomattavasti vähemmän rasvaa. Painekattilassa voi kyllä oikeastaan valmistaa mitä tahansa ruokaa ja kiellettyjä ruokia ei ole. Esimerkiksi keittoruoat ovat erinomaisia valmistaa painekattilassa sekä lisäksi pavut ja linssiruoat, joiden tekemiseen kuluu aikaa, tulevat vaivattomasti valmiiksi painekattilan avulla. Painekattilassa myös liha murenee todella pehmeäksi ja voit helposti valmistaa vaikka kokonaisen kanan kattilassa murean pehmeäksi.

Yksi hyöty mitä painekattila tuo mukaan sinun keittiöösi on nopeuden lisäksi energian säästö. Tavallisesti joudut käyttämään esimerkiksi tunnin liettä mutta jos painekattilan avulla pääset kolmasosaan ajasta, alkaa tämä jo näkymään kuukausittaisessa sähkölaskussa. Kaikki ruoat hautuvat kattilassa pienellä energian kulutuksella ja tuotokset eivät pala pohjaa kuten voi käydä normaaleilla kattiloilla. Painekattiloita voi ostaa monista paikoista. Klikkaa tästä majoitus ja lähde kattilakaupoille keskustaan. Tämän kattilan käyttö voi alussa tuntua jopa pelottavalta, koska sen kanssa työskentely on hyvin erilaista. Ehkä entisajan painekattilat olivat pelottavampia kuin nykyiset modernit laitteet, joiden käyttö onnistuu helposti vasta-alkajaltakin.